Lækker blødt brød med kødfyld

Dej: 10 stk.

400 g. hvedemel
100 g. fin semulje
160 ml. sødmælk
160 ml. lunkent vand
80 ml. olivenolie
1 spsk. tør gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 æggehvide af et stort æg

Fyld eller efter eget ønske:
hakket kød
1 hakket løg + 1 tomat + 1 grøn peber + koriander og finhakket persille
3 spiseskefulde olivenolie
Krydderier: halv teskefuld salt + sort peber + formalet timian + teskefuld paprika

Fremgangsmetode:

Kom lunken mælk og vand i skålen sammen med sukker tilsæt tørgær og lad det stå i ca. 10 min., så gæret aktiveres

Til så semulje, olie, æggehvide, hvedemel og til sidst salt.

Ælt nu det hele i ca. 5-10 min.

Lad det blive i skålen og form det let med lidt olivenolie på fingrene. Kom nu film over skålen eller et klæde med en tallerken over.

Lad det hæve i 30 min.

Ælt ikke men kom olie på fingrene og dan 10 kugler af dejen som sættes på en plade. Herefter trykkes bollerne flade og aflange med fingrene og fyldet kommes på og drysses med reven ost. Så lukkes brødet, så intet kommer ud under bagningen.

Pensles med en blanding af æggeblomme og mælk og drysses med det man ønsker.

Ovnen er forvarmet til 170 grader og det bages i ca. 20 min.