Natur medicin

Natur medicin har jeg en blandet holdning til, da jeg mener vi skal benytte alt den hjælp vi kan få fra vores udmærkede sundhedssystem og det som den kan tilbyde og derfor altid råde folk til at søge læge når de fejler noget og ikke eksperimenterer med en masse fra naturen spisekammer.

Jeg går ind for at indtage så lidt lægelig medicin som muligt, men er det nødvendigt, så skal man tage det og ikke lege med ens helbred. Cannabis kan jeg godt tænke mig har en god indflydelse og kan gavne mange mennesker og ser gerne det kunne blive frigivet, så alle har ret til billig cannabis. Desværre så forhindre det mig at prøve pga. prisen og pga. det er ulovligt.

Det som findes i naturen kalder jeg spisekammer og kan somme tiden have en rigtig god effekt, men kan aldrig erstatte den lægelige medicin og dog har jeg i et tilfælde taget naturmedicin til mig. Som barn fik vi altid kamille te, kogt hvidtøl eller honning når vi unger havde ondt i halsen eller snottede, men aldrig hjalp det, men det lindrede i halsen uden at helbrede. Den slags krævede ikke en læge eller medicin, så det var bare at holde sig inden døre og var der feber holdt vi sengen.

Min rejse til Marokko tilbage i starten af 70érne blev mit møde med tørret timian som er blev min følge svend uanset om jeg er hjemme eller på ferie. Dengang oplevede jeg et helvede langt ude på landet med mange kilometer til nærmeste læge og på den tid i den transportmidler som der var og i et smerte helvede, så overgav jeg mig til de lokale gamle damer, som blandede en meget stærk timian te som jeg skulle drikke så varm som muligt. Jeg tænkte at drikke det var slemt og hjalp det gjorde det helt sikkert ikke, men de skulle jo have lov til at prøve at hjælpe mig og dermed følelse af at de gjorde noget for en indvandre. De påstod det ville hjælpe i løbet af 20 min., hvis jeg kunne drikke 2 glas, så nej måtte det.

Langsomt begyndte smerterne at aftage og ja smerterne forsvandt og jeg måtte bøje mig for de gamle damer og gøre min mistro til skamme. De var helt sikre på at det som jeg havde været ude for var en forgiftning eller der havde været bakterier i drikkevandet, da jeg havde drukket brøndvand og brøndvand på det tidspunkt ikke var for rent pga. manglende regnvejr altså for lang tid tørke.

Jeg var så overrasket, så jeg spurgte hvornår de brugte det og her sagde de at hver gang de følte bare det mindste ondt i halsen eller lidt forkølelse, så begyndte de at lave afkog af timian som te og gik hele dagen og gerne 2 dage og drak af det. De mente dog at varm te var bedre end kold te selv om de var enige om at uanset hvad så galt det om at drikke teen løbende hele dagen.

Lige siden har jeg kogt ca. 2 lister vand og hældt over 2 poser tørret timian. Det får så lov at stå i ca. 10 min. og herefter sier jeg det. Blandingen går jeg så og drikker af hele dagen og er det i halsen ikke væk næste morgen så tager jeg en dag mere. De fleste gange er det væk allerede efter første dag, men er jeg lidt doven og tænker det nok ikke er nødvendigt med timian te, så er det som regel være næste dage og så skal der 2-3 dage drikkes timian te. Man skal helst undlade sukker, men vil man have lidt i, så må det være sådan. Hvorfor man ikke skal have sukker i er fordi sukker i sig selv modarbejder virkningen.

Poser man kan købe i butikkerne kan bruges, men prøver altid om det er til at få købt af andre som er på ferie fx. i Marokko

Det er hvad der er om mig og natur medicin for nu for hvem ved om jeg finder andet med tiden som kan gavne mig

TILBAGE