Jeg ville ønske jeg kunne leve mit liv om

Livet får man kun en gang og det man bruger ens liv på kan ikke laves om. Her findes ingen fortrydelse eller på anden måde hjælp til at få de timer, dage, måneder eller år tilbage som man har spildt på noget som man har fortrudt.

Jeg har mange gange ville ønske at jeg kunne få lov at leve mit liv om fra jeg var i 14 år, men det kan jeg ikke og må derfor “nøjes” med at få det bedste ud af de år som jeg har tilbage og så håbe på jeg får mange gode år endnu.

Mit liv har været en turbulens af bølger stiftende hele tiden fra det værste til det skønne og dejlige, men stort set aldrig kunne ligge bare i midten og nyde livet. Underligt er det for har hele tiden synes mit lod i livet har været en fiasko og at jeg aldrig skulle have været født.

Følelsen af at forskellen på min 9½ år ældre bror har fået alt og jeg blev født som en efternøler som har arvet alt det dårlige. Trods det at jeg altid følt mig elsket af både forældre og bror.

Jeg har set hvordan mine forældres dispositioner har gjort at opvæksten for min bror og jeg har været så meget forskellige.

Savnet har været følelsen af at jeg altid måtte ”nøjes” og at jeg ikke kunne få det som min bror havde fået som fx en stor konfirmationsfest pga. pengene ikke var til det og at familien ikke mere samles som på min brors tid. Min længsel efter en stor familie har jeg altid haft.

Jeg har aldrig tænkt over eller rettere har haft tid til at tænke over mit liv og hvorfor jeg har gjort som jeg gjorde pga. mit liv har været drevet af mine impulse handlinger.

Det kan have både dårlige og gode sider for jeg har også været den som meget hurtigt glemte alt som var dårligt uden at reflekterer over det. Når jeg i dag reflekterer over det at være gift, så er jeg absolut ikke en person som

egner mig til ægteskab fordi jeg mangler de indlærte egenskaber til at indgå i et parforhold som handler især om at kunne bevare sin identitet og personligheder og så at gå på kompromis.

Desværre er det ikke egenskaber jeg har tilegnet mig som barn. Når jeg har været i parforhold, så var jeg den som bestemte og dog alligevel ikke for det endte altid med at manden kunne rende om hjørner med mig når det galt økonomi og andet for jeg har aldrig kunne sige nej for jeg tog ægteskabet som vi deles om alt, men mændene vidste jeg var svag og jeg tabte hver gang.

Når jeg tænker efter i dag, så kan jeg se alt det jeg troede min bror var bedre til passer, men det vil så sige at vi bare ikke er dygtige til det samme, men har hver vores områder som vi er gode til.

Selv om jeg har måtte kæmpe stort set hele mit liv både i skole og ægteskab, så er jeg glad for at have fået forståelse for mange mennesker og sympati for disse mennesker. Jeg har klaret den og fået 4 dejlige børn, børnebørn og oldebørn. Det kan jeg i dag glæde mig over. Jeg har fået gaven i at kunne forstå og have sympati med andre mennesker og har hjulpet mange ud fra den viden jeg har oparbejdet gennem livets hårde vej og mit arbejde inden for politik og i foreningslivet.

Mit syn på at skulle leve livet om takker jeg nej tak for så ville det hele bare gentage sig, da jeg jo aldrig ville få den viden jeg har i dag med mig.

Jeg ville nok bare have ønsket mit bekendtskab med en marokkansk psykolog, astrologi og numerologi ville have været for mange år siden for kun på den måde ville jeg have kunne ændret mit liv noget før.

Livet i dag skal bare nydes og jeg fortryder intet og vil absolut ikke leve det om.

LEV DIT LIV NU FOR DU FÅR IKKE LOV AT LEVE DET OM IGEN